Thursday, January 2, 2025

KURSUS BAKAL PESARA KERAJAAN DAN SWASTA 2025

 


Jom Segera Perkasakan Diri Anda Dengan Ilmu Memasak , Baking Dan Komersil Bagi Persediaan Menghadapi Dunia Persaraan Anda Nanti ,
Booking Segera Memudahkan Pihak Kami Menguruskan Kursus & Kelas Untuk Anda , Walau Anda Berada Di Luar Dari Selangor Mahupun Kuala Lumpur. Kerana Pelajar Kami Datangnya Dari Pelusuk Negara Termasuk Sabah Dan Sarawak.




http://www.wasap.my/60172260719 Program Kursus Bakal Pesara Kerajaan/Swasta

Program Dan Kursus Untuk Bakal Pesara Kerajaan Dan Swasta  Bersama Chef Obie Akan Menerima Pilihan Free Gift Iaitu:  

            Sebuah Microwave Oven Atau

                 Sebuah Electric Oven atau


            Set Apron & Chef Knife Berkualiti
        Anda Suka Yang Mana ? Pilihan Ditangan Anda







http://www.wasap.my/60172260719 Program Kursus Bakal Pesara Kerajaan/Swasta

Chef Obie & MGJ CONSULTANCY sejak tahun 2012 telah berjaya melahirkan beratus peniaga dan usahawan baru berdaya saing di merata Malaysia yang Tercinta malah juga di Singapore , Indonesia , Brunei Darussalam , Hong Kong , Maldives , Amerika Syarikat dan banyak lagi.
Malahan Chef Obie  juga aktif mengadakan Kelas-kelas Masakan Untuk Warga Jepun Di Malaysia. 
Istimewanya Chef Obie bermula tahun 2014 hingga kini bersemangat berkongsi memperkasakan ilmu masakan dan baking untuk bakal-bakal pesara kerajaan dan pihak swasta. Alhamdulillah ia juga merupakan program yang sinonim dengan pihak Chef Obie hingga kini.

Mengapa program & kursus perniagaan berasaskan makanan menjadi pilihan nombor satu ? selepas perniagaan kecantikan , kesihatan , kosmetik dan pendidikan ? Ya , kerana mereka yang memilih jenis perniagaan ini adalah tergolong mereka yang terang hati dan bijak .Atas tiket keperluan dan permintaan yang sentiasa ada walau keadaan kegawatan ekonomi yang teruk dan mata wang yang tidak tentu turun naiknya mahupun ketika dalam peperangan.
Manusia sentiasa memerlukan makanan dan minuman untuk kelangsungan hidup !

Sesuatu yang positif dan peluang untuk berjaya adalah SAMA RATA , hanya PERBEZAAN seseorang yang lebih berjaya dalam perniagaannya kerana adanya ilmu dalam perniagaan yang diceburi mahupun ilmu pemasaran online dan offline yang praktikal dan terbukti berjaya.Mereka boleh menimba ilmu dengan coach-coach pemasaran mahupun mereka yang pakar dalam mengembangkan perniagaan secara online mahupun offline, Peri Pentingnya ialah menajamkan ilmu masakan perniagaan dan ilmu masakan ,baking dan komersil Pada Tahun 2025 ini ! 




CARA JOIN PROGRAM KURSUS BAKAL PESARA KERAJAAN DAN SWASTA 2024

Anda merupakan bakal pesara ? Anda merupakan majikan kepada pekerja ? Anda ingin memberi sesuatu yang bermanfaat dan bermakna untuk pekerja anda ? Join program kursus bakal pesara kerajaan dan swasta 2025 yang akan membuka lembaran baru kepada dunia anda selepas ini.

1. Yuran program kursus bakal pesara RM5000 seorang untuk melayakkan peserta menerima free gift .
2. Majikan Wajib mengesahkan kehadiran peserta program kursus bakal pesara dengan membuat pembayaran penuh yuran kepada Akaun Sayrikat MGJ CONSULTANCY sebagai bukti kehadiran Swasta / GLC . Jika Kerajaan pengeluaran L.O bertarikh belum LUPUT dan pengesahan dari pihak Majikan & Perolehan / Kewangan .
3. Majikan dan peserta telus bersama dalam persetujuan pemilihan tarikh dan jenis kursus.
4.Program kursus bakal pesara ini mengambil masa selama 2 hari sahaja.
5. Peserta program kursus bakal pesara wajib hadir bersama seorang wakil peneman sebagai pembantu digalakkan ahli keluarga ( 1 x peserta & 1 x peneman  )
6. Peserta program kursus bakal pesara akan menerima 1 x Sijil  
7.Peserta akan menerima " 1 Buku Standardize Resepi " bagi memudahkan dalam pengiraan penggunaan bahan dan anggaran costing .
8.Sekiranya anda atau majikan mempunyai peruntukan dibawah RM5000 masih boleh join dan boleh memilih kursus yang sesuai .

PILIHAN PROGRAM KURSUS BAKAL PESARA 2025

Yuran RM5000
Pilihan 1 Kursus Western Food ( Chicken ) & Italian Lasagna
2 Hari
Intipati : 
Breaded Chicken Chop
Grill Chicken Chop
Fried Chicken Chop
Chicken Pop
Drummet @ Buffalo BBQ
Fried Chicken Wings
Base Water Marinated
Buat Tepung CRISPY
Coleslaw
Mash Potato 
Western Stock
Gravy
Western Black Pepper Sauce
Mushroom Sauce
Western Stock
Basic Tomato Paste
Bechamel Sauce
Chicken Lasagna
Beef Lasagna

Yuran RM5000
Pilihan 2 Kursus Western Food ( Chicken ) & Italian Pizza
2 Hari
Intipati : 
Breaded Chicken Chop
Grill Chicken Chop
Fried Chicken Chop
Chicken Pop
Drummet @ Buffalo BBQ
Fried Chicken Wings
Base Water Marinated
Buat Tepung CRISPY
Coleslaw
Mash Potato 
Western Stock
Gravy
Western Black Pepper Sauce
Mushroom Sauce
Western Stock
Basic Tomato Paste
Bechamel Sauce
Pizza Crispy Dough 
Pizza Soft Dough
Beef Pepperoni / Hawaian Chicken / Tuna Spicy / Vegie Supreme

Yuran RM5000
Pilihan 3 Kursus Western Food ( Chicken ) & Fish And Chips
2 Hari
Intipati : 
Breaded Chicken Chop
Grill Chicken Chop
Fried Chicken Chop
Chicken Pop
Drummet @ Buffalo BBQ
Fried Chicken Wings
Base Water Marinated
Buat Tepung CRISPY
Coleslaw
Mash Potato 
Western Stock
Gravy
Western Black Pepper Sauce
Mushroom Sauce
Western Stock
Buat Tepung FISH & CHIPS
Crispy Batter FISH & CHIPS 
Irish Tartar Dressing
Garlic Dressing
French Fries Original
French Fries Seasoning Spicy

Yuran RM5000
Pilihan 4 Kursus Western Food ( Chicken ) & Sizzling 
2 Hari
Intipati : 
Breaded Chicken Chop
Grill Chicken Chop
Fried Chicken Chop
Chicken Pop
Drummet @ Buffalo BBQ
Fried Chicken Wings
Base Water Marinated
Buat Tepung CRISPY
Coleslaw
Mash Potato 
Western Stock
Gravy
Western Black Pepper Sauce
Mushroom Sauce
Western Stock
Asas Penyediaan Mess En Place Sizzling 
Stock Original Sizzling
Sizzling Ayam / Daging
Sukatan Ala Carte
Cara Menggunakan Sizzling Plate Dan Penyimpanan
Sukatan Standard menggunakan Standard Resepi

Yuran RM5000
Pilihan 5 Kursus Western Food ( Chicken ) & Char Kuey Teow
2 Hari
Intipati : 
Breaded Chicken Chop
Grill Chicken Chop
Fried Chicken Chop
Chicken Pop
Drummet @ Buffalo BBQ
Fried Chicken Wings
Base Water Marinated
Buat Tepung CRISPY
Coleslaw
Mash Potato 
Western Stock
Gravy
Western Black Pepper Sauce
Mushroom Sauce
Western Stock
Membuat Sos Asas CKT.
Penyediaan Asas- Miss En Place CKT & KTG
Penyukatan & Standard CKT & KTG
Penyimpanan.
Penggunaan Standard Resepi.
Kos & Cadangan Harga Jualan 

Yuran RM5000
Pilihan 6 Kursus Western Food ( Chicken ) & Mee Rebus Johor & Condiments
2 Hari
Intipati : 
Breaded Chicken Chop
Grill Chicken Chop
Fried Chicken Chop
Chicken Pop
Drummet @ Buffalo BBQ
Fried Chicken Wings
Base Water Marinated
Buat Tepung CRISPY
Coleslaw
Mash Potato 
Western Stock
Gravy
Western Black Pepper Sauce
Mushroom Sauce
Western Stock
Penyediaan Asas Mee Rebus. Mee Rebus Tulang "Gear Box " 
Sukatan yang tepat untuk perniagaan
Belajar menyediakan Ibu /Paste Mee Rebus Yang Standard.
Harga Jualan Recommended

Yuran RM5000
Pilihan 7 Kursus Western Food ( Chicken ) & Mee Bandung & Condiments
2 Hari
Intipati : 
Breaded Chicken Chop
Grill Chicken Chop
Fried Chicken Chop
Chicken Pop
Drummet @ Buffalo BBQ
Fried Chicken Wings
Base Water Marinated
Buat Tepung CRISPY
Coleslaw
Mash Potato 
Western Stock
Gravy
Western Black Pepper Sauce
Mushroom Sauce
Western Stock
Penyediaan Asas Mee Bandung Muar ( Condiments )
Sukatan yang tepat untuk perniagaan
Belajar menyediakan Ibu /Paste Mee Bandung Yang Standard.
Harga Jualan Recommended

Yuran RM5000
Pilihan 8 Kursus Nasi Lemak Berlauk & Aneka Ban Manis
2 Hari
Intipati : 
Asas Menyediakan Nasi lemak berlemak & Wangi
Penyediaan PES Ibu Sambal
Penyediaan Sambal Tumis Ikan Bilis
Penyediaan Ayam Goreng Berempah
Penyediaan Sambal Kerang Dan Sambal Paru
Penyediaan Rendang Kerang atau Ayam
Penyediaan Condiments 
Asas Menguli Doh dengan mudah , jimat tenaga dan masa ( tangan  & mixer )
Timbangan dan saiz doh yang betul 
Suhu dan masa yang tepat
Ban Pizza , ban sosej , ban raisin , soft ban , ban kacang , ban kelapa , roti golok
Bungkus , penyimpanan dan jangka hayat
Kos dan cadangan harga jualan

Yuran RM5000
Pilihan 9 Kursus Nasi Lemak Berlauk & Sizzling
2 Hari
Intipati : 
Asas Menyediakan Nasi lemak berlemak & Wangi
Penyediaan PES Ibu Sambal
Penyediaan Sambal Tumis Ikan Bilis
Penyediaan Ayam Goreng Berempah
Penyediaan Sambal Kerang Dan Sambal Paru
Penyediaan Rendang Kerang atau Ayam
Penyediaan Condiments 
Asas Penyediaan Mess En Place Sizzling 
Stock Original Sizzling
Sizzling Ayam / Daging
Sukatan Ala Carte
Cara Menggunakan Sizzling Plate Dan Penyimpanan
Sukatan Standard menggunakan Standard Resepi


Yuran RM5000
Pilihan 10 Kursus Nasi Lemak Berlauk & Mee Kari Nyonya Air Longan
2 Hari
Intipati : 
Asas Menyediakan Nasi lemak berlemak & Wangi
Penyediaan PES Ibu Sambal
Penyediaan Sambal Tumis Ikan Bilis
Penyediaan Ayam Goreng Berempah
Penyediaan Sambal Kerang Dan Sambal Paru
Penyediaan Rendang Kerang atau Ayam
Penyediaan Condiments 
Asas Penyediaan KUAH MEE KARI NYONYA
Asas membuat PASTE MEE KARI NYONYA UTK PERNIAGAAN
Cara Memasak KARI AYAM KERING Yang Betul
Cara Membuat Cili atau Sambal Cili MEE KARI 
Penyediaan Condiments MEE KARI
Standard RESEPI UNTUK PERNIAGAAN
ASAS MEMBUAT PASTE AIR LONGAN DAN PENYIMPANAN
( Anda juga boleh berniaga extra Jus Buah Longan @ Paste Air Longan )
Kos Dan Cadangan Harga Jualan

Yuran RM5000
Pilihan 11 Kursus Mee Kari Nyonya Air Longan & Sizzling
2 Hari
Intipati : 
Asas Penyediaan KUAH MEE KARI NYONYA
Asas membuat PASTE MEE KARI NYONYA UTK PERNIAGAAN
Cara Memasak KARI AYAM KERING Yang Betul
Cara Membuat Cili atau Sambal Cili MEE KARI 
Penyediaan Condiments MEE KARI
Standard RESEPI UNTUK PERNIAGAAN
ASAS MEMBUAT PASTE AIR LONGAN DAN PENYIMPANAN
( Anda juga boleh berniaga extra Jus Buah Longan @ Paste Air Longan )
Kos Dan Cadangan Harga Jualan
Asas Penyediaan Mess En Place Sizzling 
Stock Original Sizzling
Sizzling Ayam / Daging
Sukatan Ala Carte
Cara Menggunakan Sizzling Plate Dan Penyimpanan
Sukatan Standard menggunakan Standard Resepi

Yuran RM5000
Pilihan 12 Kursus Mee Kari Nyonya Air Longan & Aneka Ban Manis
2 Hari
Intipati : 
Asas Penyediaan KUAH MEE KARI NYONYA
Asas membuat PASTE MEE KARI NYONYA UTK PERNIAGAAN
Cara Memasak KARI AYAM KERING Yang Betul
Cara Membuat Cili atau Sambal Cili MEE KARI 
Penyediaan Condiments MEE KARI
Standard RESEPI UNTUK PERNIAGAAN
ASAS MEMBUAT PASTE AIR LONGAN DAN PENYIMPANAN
( Anda juga boleh berniaga extra Jus Buah Longan @ Paste Air Longan )
Kos Dan Cadangan Harga Jualan )
Asas Menguli Doh dengan mudah , jimat tenaga dan masa ( tangan  & mixer )
Timbangan dan saiz doh yang betul 
Suhu dan masa yang tepat
Ban Pizza , ban sosej , ban raisin , soft ban , ban kacang , ban kelapa , roti golok
Bungkus , penyimpanan dan jangka hayat
Kos dan cadangan harga jualan

Yuran RM5000
Pilihan 13 Kursus Nasi Ayam Hainan , BBQ & Klasik
2 Hari
Intipati : 
Asas Penyediaan Nasi Ayam Hainan Yang Betul dan Mudah
Cara Pengurusan Ayam Hainan Supaya Kulit Cantik dan Tidak Koyak
Sup Original Hainan
Cara Memasak Nasi Ayam Yang Betul 
Cara Membuat Sos Cili , Kicap Cair dan Halia kisar
Taugeh Hainan
Kos Dan Cadangan Harga Jualan
Asas Penyediaan Nasi Ayam BBQ Yang Betul dan Mudah 
Cara Pengurusan dan memilih bahagian Ayam BBQ supaya Kulit Cantik dan Tidak Koyak
Perapan Khas BBQ 
Sup Original 
Cara Memasak Nasi Ayam Yang Betul 
Cara Membuat Sos Cili , Kicap Cair dan Halia kisar
Kos Dan Cadangan Harga Jualan
Asas Penyediaan Nasi Ayam Dara Klasik Yang Betul dan Mudah
Cara Pengurusan Ayam supaya Kulit Cantik dan Tidak Koyak
Perapan klasik 
Sup Asli
Cara Memasak Nasi Ayam Yang Betul 
Cara Membuat Sos Cili dan Kicap Cair 
Kos Dan Cadangan Harga Jualan

Yuran RM5000
Pilihan 14 Kursus Rojak Passembur & Char Kuey Teow 
2 Hari
Intipati : 
Penyediaan Condiments
- Cucur Kembang / Naik
- Cucur Kelapa
- Cucur Crispy Berempah
& etc yg bersesuaian.
Penyediaan IBU PASSEMBUR atau PES PASSEMBUR
Sukatan Standard Bizz bagi memudahkan peniaga mengekalkan kesedapan rasa setiap Hari.
Penyimpanan yg better untuk peniaga
Penetapan Harga Jualan Dan Portion.
Membuat Sos Asas CKT.
Penyediaan Asas- Miss En Place CKT & KTG
Penyukatan & Standard CKT & KTG
Penyimpanan.
Penggunaan Standard Resepi.
Kos & Cadangan Harga Jualan 

Yuran RM5000
Pilihan 15 Kursus Membuat Satay , Satay Frozen & Char Kuey Teow
2 Hari
Intipati : 

Ibu Sambal Satay
-Ibu Kuah Kacang Marbeles
-Ayam
-Daging Lembu
-Asas Penggunaan Bahan Satay Terbaik & Sedap 
Penyediaan Kuah kacang marvoulles ,sambal garing dan 
nasi impit
Perapan yang betul
Cara Memotong daging dan ayam dengan betul supaya juicy walau dibakar garing
Cara Mencucuk satay
Cara Membakar satay dengan betul & Wangi
Membuat Sos Asas CKT.
Penyediaan Asas- Miss En Place CKT & KTG
Penyukatan & Standard CKT & KTG
Penyimpanan.
Penggunaan Standard Resepi.
Kos & Cadangan Harga Jualan 

Yuran RM5000
Pilihan 16 Kursus Nasi Ayam Penyet , Geprek & Mee Bandung Muar 
2 Hari
Intipati : 

Kos Dan Cadangan Harga Jualan
Asas Penyediaan Nasi Ayam Penyet & Geprek
Sup Original Autentik
Cara Penyediaan Ayam Penyet & GeprekYang Betul 
Perapan Ayam Penyet , Membuat Sambal Penyet & Geprek, Sambal Hijo dan krup krup Rangup
Kos Dan Cadangan Harga Jualan
Penyediaan Asas Mee Bandung Muar ( Condiments )
Sukatan yang tepat untuk perniagaan
Belajar menyediakan Ibu /Paste Mee Bandung Yang Standard.
Harga Jualan Recommended

Yuran RM5000
Pilihan 17 Kursus Kuih Talam Pelangi Nyonya Juga Tips Kuih Talam Nyonya & Kuih Karipap Pusing  Frozen 
2 Hari
Intipati : 
Kos Dan Cadangan Harga Jualan
Penyediaan & Penggunaan Bahan Tepat
Cara Kukus Tradisional
Tekstur Dan Rasa Nyonya Dikekalkan
Penyediaan Doh Karipap Pusing Yang Rangup Tidak Keras
Inti Kentang & Keledek 

Yuran RM5000
Pilihan 18 Kursus  Biskut Green Peas , Biskut Coklat Klasik & Set Nasi Minyak Hujan Panas - Ayam Masak Merah , Dalcha Melayu , Jelatah Acar Mentah  
2 Hari
Intipati : 
Kos Dan Cadangan Harga Jualan
Penyediaan & Penggunaan Bahan Tepat
Cara Bakar Dengan Suhu Yang Sesuai
Penyimpanan Yang Betul
Penyediaan Nasi Minyak 50pax 
& Perkongsian Ilmu Penyediaan 100 pax - 1000pax
Penyediaan Pes Ayam Masak Merah
Penyediaan Dalcha Yang Mudah Dan Sedap 
Penyediaan Jelataah Acar Mentah Crunchy

Yuran RM3000
Pilihan 19 Kursus Roti Benggali & Kacang Pool 
1 Hari
Intipati : 
Asas Menguli Doh Benggali dengan mudah , jimat tenaga dan masa ( tangan  & mixer )
Cara buat softener / bread improver yang mudah
Timbangan dan saiz roti benggali yang betul 
Suhu dan masa yang tepat
Cara buat ibu pes kacang pool
Cara buat portion niaga kacang pool
Penyimpanan dan Jangka hayat produk
Kos dan cadangan harga jualan

Yuran RM3000
Pilihan 20 Kursus Kuih Talam Pelangi Nyonya Juga Tips Kuih Talam Nyonya 
1 Hari
Intipati : 
Kos Dan Cadangan Harga Jualan
Penyediaan & Penggunaan Bahan Tepat
Cara Kukus Tradisional
Tekstur Dan Rasa Nyonya Dikekalkan

Yuran RM2000
Pilihan 21 Kursus Char Kuey Teow
1 Hari
Intipati : 
Membuat Sos Asas CKT.
Penyediaan Asas- Miss En Place CKT & KTG
Penyukatan & Standard CKT & KTG
Penyimpanan.
Penggunaan Standard Resepi.
Kos & Cadangan Harga Jualan 

Yuran RM2500
Pilihan 22 Kursus Nasi Kukus Ayam Goreng Berempah
1 Hari
Intipati : 
Nasi Kukus MEWANGI secepat 5-7 minit
( Teknik mempercepatkan penyediaan Nasi Kukus )
Ayam Goreng Berempah & MARINATED AGB
( Teknik penyediaan ayam supaya cepat Masak , Crunchy & Beraroma )
PES Gulai Kari Istimewa Nasi Kukus
( Rempah ratus dibawa khas dari XXXXXX )
Sambal Istimewa Nasi Kukus
Merah & Ijo
Cadangan Harga
Standard Resepi

Yuran RM3000
Pilihan 23 Kursus Membuat Satay & Satay Frozen 
1 Hari
Intipati : 
Ibu Sambal Satay
-Ibu Kuah Kacang Marbeles
-Ayam
-Daging Lembu
-Asas Penggunaan Bahan Satay Terbaik & Sedap 
Penyediaan Kuah kacang marvoulles ,sambal garing dan 
nasi impit
Perapan yang betul
Cara Memotong daging dan ayam dengan betul supaya juicy walau dibakar garing
Cara Mencucuk satay
Cara Membakar satay dengan betul & Wangi

Yuran RM2000
Pilihan 24 Kursus Sizzling
1 Hari
Intipati : 
Kos Dan Cadangan Harga Jualan
Asas Penyediaan Mess En Place Sizzling 
Stock Original Sizzling
Sizzling Ayam / Daging
Sukatan Ala Carte
Cara Menggunakan Sizzling Plate Dan Penyimpanan
Sukatan Standard menggunakan Standard Resepi

Yuran RM3000
Pilihan 25 Kursus Western Food ( Chicken )
1 Hari
Intipati : 
Breaded Chicken Chop
Grill Chicken Chop
Fried Chicken Chop
Chicken Pop
Drummet @ Buffalo BBQ
Fried Chicken Wings
Base Water Marinated
Buat Tepung CRISPY
Coleslaw
Mash Potato 
Western Stock
Gravy
Western Black Pepper Sauce
Mushroom Sauce
Western Stock

http://www.wasap.my/60172260719 Program Kursus Bakal Pesara Kerajaan/Swasta

Tenaga Pengajar Profesional : Chef Obie ( Chef Profesional  )

( Berpengalaman menghidangkan menu-menu pelbagai jenis masakan tempatan dan antarabangsa , pastry & kek untuk King Fadh Arab Saudi & Sultan Brunei juga VIP & VVIP Malaysia juga merupakan anak didik Golden Hand Executive Pastry Chef Mahmod & Executive Chef William H Hewitt  )



Lokasi : Di Kuala Lumpur ( Diberitahu setelah pengesahan daripada pihak majikan anda )

Tarikh Kelas :
Pelajar Boleh memilih tarikh dan hari untuk kelas diadakan
Di Antara Isnin hingga Khamis
Sabtu atau Ahad
( Jumaat Sahaja Kelas Tidak Diadakan )


Masa : Setiap jenis kelas akan bermula pada pukul 10 pagi

Kursus : Fully Hands On ( Sepenuhnya pelajar akan membuat sendiri memasak secara praktikal atas seliaan dan tunjuk ajar daripada chef profesional )

Keperluan : Pelajar hanya perlu membawa alat tulis dan apron sahaja

Pelajar akan menerima 1 x Sijil ( no.siri ) 

Pelajar ATAU Majikan Wajib  Membuat Pembayaran PENUH 
ke 

Ke Akaun Syarikat MGJ CONSULTANCY
Bank Islam No akaun 12122010028739


Kemudian
Bukti Pembayaran Perlu Disimpan


p/s Anda wajib hubungi pihak chef obie atau wakil MGJ CONSULTANCY
di bawah ini sama ada melalui whatsapp atau call



Hubungi MGJ CONSULTANCY
http://www.wasap.my/60172260719 Program Kursus Bakal Pesara Kerajaan/Swasta
http://www.wasap.my/60172260719 Program Kursus Bakal Pesara Kerajaan/Swasta
http://www.wasap.my/60172260719 Program Kursus Bakal Pesara Kerajaan/Swasta

    
Senario Online Dan Offline yang berdaya saing terutama dalam bidang perniagaan.
Telah memberi seluas luasnya peluang untuk sesiapa sahaja memulakan perniagaan sama ada secara kecil-kecilan , sederhana mahupun secara ekstrim. 

Perniagaan berasaskan makanan menjadi pilihan utama netizen , peniaga dan usahawan di zaman kegawatan ekonomi sekarang ini.

                                     


Antara Testimoni-testimoni pelajar kelas masakan perniagaan popular chef obie




✅Antara Testimoni-testimoni Pelajar Kelas Masakan Perniagaan Baking Dan Komersial Chef Obie juga melalui food consultant ✅
PAK MAON KITCHEN / PORT PAK MAON
Yan / Guar Chempedak Kedah

LOLA'S KITCHEN
Alor Gajah Melaka

RESTAURAN RONEY SATAY ( Satay & Nasi Kukus Ayam Goreng Berempah )
Pusat Perniagaan Adnium
Bandar Bukit Beruntung , Bukit Sentosa & Klang

RESTORAN MAI SHAH D'SEMPALIT
Disempalit Raub Pahang

ANNYEONGHASEYO ( Korean Halal Food )
Kota Bharu , Kelantan

DECEMBER RESTAURAN ( Western & Fried )
Kota Belud Sabah

ORANGE Masakan Cina & goreng
Bangi Foodcourt 1
Jln reko , Kajang

BURN CAFE
Tok Molor Kuala Terengganu & Bandar Seri Putra Bangi

KEDAI NASI AYAM PENYET ( Adik )
Kerteh , Terengganu

FOODJAM
Bukit Rahman Putra
Sungai Buloh, Selangor

SAFHYD STEAK HOUSE
Jalan kubur tanah merah,berdekatan masjid ismail petra , Kelantan

SAFHYD STEAK HOUSE
No 48 , Jalan Nova u/5 ,
Subang Bestari
Shah Alam

MANGROOVE CAFE WESTERN FAMILY
370 , Jalan Tai Shin Jar
Kuching , Sarawak

MAKAN SHACK
2186,G floor, Jln Bukit Minyak
Kawasan Perniagaan Asas Murni
Bukit Mertajam, Seberang Prai

SNOW BALL DANCE
Chef Pak Di, Melaka

DESARU VIBE LOUNGE
No 19,Jalan Dato Jaafar 24/1 Taman Mutiara Desaru Bandar Penawar, Johor

MEEN PITSTOP
Ulu Pulai, Gelang Patah , Johor ( Berdekatan Legoland Malaysia )

RESTORAN TAT NASI AYAM
Desaru Bandar Penawar, Johor

DAPUR AISHAH Nasi Kukus Ayam Goreng Berempah
Wisma Central , Kuala Lumpur

THE GRINDER
Kajang, Selangor ( kiosk mengikut events )

FISH TAKE AWAY muhammadrauffnc
Tasek kenyir, Terengganu

NEVER BACK DOWN ( Western Food )
Kedah Darul Aman

STEAKHOUSE XXXX
Kota Bharu , Kelantan

STEAKHOUSE WESTERN
Penang

STATION MEE ( Mee Rebus & Mee Bandung )
Bukit Mertajam ,Penang

TASIK BERA STATION ( TBS )
Tasik Bera , Pahang

WESTERN BROTHERS
Kulai , Johor

RESTORAN KUNING KUNYIT
Damansara Height , Kuala Lumpur

MALAYSIA CATERER
Texas, United State Of America

KATERING EMAS
Klang

HOR RESTAURANT
Hong Kong , Republik Of China

DEE HOUSE RESTAURANT
Taman Bukit Rambai , Melaka

MERCIK CHAR KUEY TEOW
Parit Raja, Batu Pahat, Johor

BEST CHAR KUEY TEOW
Petaling Jaya , Selangor

CHAR KUEY TEOW ( Adik )
Kg baru, Kuala Lumpur

CHAR KUEY TEOW PJ
Pasar Malam Petaling Jaya

DAPUR LAILII
Kajang, Selangor

SATAY xxxxxx
Kajang, Selangor

SATAY MUADZAM ( Food Truck )
Pahang Darul makmur

IPOH CAKOI
Ipoh, Perak
Dan banyak Lagi outlet ,kiosk ,kedai Makan , lunchbox dari para pelajar Chef Obie merata Malaysia .
✅Kepada Anda Peniaga Dan Usahawan Makanan jangan lepaskan peluang menambahkan lagi ilmu kemahiran Memasak Menu-menu yg jelas menjadi pilihan utama orang ramai.






















No comments:

Post a Comment

MOBILE COOKING CLASS CHEF OBIE - KELAS MASAKAN PERNIAGAAN BAKING DAN KOMERSIAL 2025

    Ingin Belajar Pelbagai Jenis Masakan & Baking Untuk Berniaga bersama Chef Obie ? Tak kira Dimana lokasi Anda Di Malaysia , Chef Obi...